2021 Esküvői torta trend

 

Az amerikai Bride magazin és a cukrász szakma leghíresebb képviselői szerint 2021-ben a személyesebb, egyedibb, művészetet megjelenítő esküvői torták fognak hódítani. Mára már ugyanolyan fontossá vált a finom ízek mellett a rendkívüli megjelenés, ezért a színekben gazdag és különleges technikával készült torták kerülnek előtérbe.

Egyedileg csomagolt édességek

A népszerű cupcake, macaron és aprósüteményekből felállított desszertasztalok helyett az egyedileg csomagolt édességek hódítanak idén. A desszertek nem csak higiéniai okokból praktikusak, hanem személyre szabhatók, díszíthetők és csomagolhatók.

Mini torták

Az egyedileg csomagolt édességekhez hasonlóan, a vendégek higiéniai biztonságát szem előtt tartva a bevont, becsomagolt mini torták felszolgálása egy jó megoldás lehet a megszokott esküvői torta helyett.

Croquembouche

Az utóbbi években népszerűvé vált az egymásra rakott, töltött égetett tésztából készült desszert torta, avagy a croquembouche. Egy egész torta helyett ez egy dekoratív és praktikus megoldás, melyet könnyű felszolgálni, önmagában is mutatós.

Vegyes édességek

Azok számára, akik nehezen választanak, a hagyományos torta megjelenését kreatív módon keverhetik az egymásra rakott desszertekkel, ez a vegyes megoldás pedig igazán izgalmas megjelenést kölcsönöz.

Egyszintes torták

A kényszerű vendéglista csökkentése a torta méretét is befolyásolta, és ez idén is folytatódik. Egy szépen, különlegesen feldíszített egyszintes torta viszont lehet ugyanolyan ünnepélyes, tökéletes választása a kisebb létszámú esküvőkre.

Keskeny többszintes torták

A kis létszámú esküvők ellenére, ha valaki mégis ragaszkodna a többszintes tortához, a keskeny sütemény választása a legideálisabb. A több, de keskenyebb réteg megvalósításával megmarad a klasszikus többszintes torta lehetősége, többféle ízt tudtok választani.

Művészi hatású remekek

A megszokott formáktól és színektől eltérő, rendhagyó torták kerülnek idén előtérbe. A torta tervezésébe a művészet iránti szenvedélyek is beépíthetők. A torta, mint önkifejező eszköz kap funkciót.

Akvarell minták

Folytatva a művészi irányzatot, egyre több pár kér valamilyen festett technikát tortája díszítésére. Személy szerint nekem is nagyon tetszenek ezek a kivitelezési megoldások.

A vajkrém részletes felhasználása

A vajkrém burkoló anyag szintre emelése is lehetővé teszi, hogy a torták érdekes textúrát kölcsönözve művésziek, kifejezők legyenek.

Egyszerű díszítés

Évek óta tart a félmeztelen és meztelen torták divata, és ez idén sem lesz másképp. Ez a fajta burkolási megoldás rusztikus, letisztult stílust kölcsönöz a süteményeknek, élő virággal, gyümölccsel díszítve pedig az „egyszerű, de nagyszerű” hatást kelti.

Cukorvirágok

A cukorvirágok, mint díszítő elemek egyre nagyobb teret hódítanak, gyakran élő virág helyett inkább ezt a megoldást választják a párok, hiszen akár emlékként is meg lehet őrizni a mesterien megalkotott darabokat.

Forrás:
https://www.brides.com/wedding-cake-trends-to-know-5094230
Pinterest